måndag 1 april 2019

Välkommen till projektet FaR för Psykisk Hälsa och vår blogg


FaR för psykisk hälsa bloggar!

Här kommer vi att berätta om projektet FaR för psykisk hälsa, dela med oss av tips och event som vi genomför och låta dig ta del av arbetet på projektets två FaR-mottagningar.

Den ena ligger i Kista, den andra i Södertälje och båda drivs av hälsopedagoger.

Projektet syftar till förbättrad psykisk hälsa hos befolkningen i regionen genom behandling med fysisk aktivitet på recept (FaR) – en metod för stöd till egenvård, ökad kunskap om och användning av metoden FaR som behandling vid psykisk ohälsa.

Det vi gör är bland annat att:

  • Erbjuda kostnadsfri utbildning i metoden FaR till legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal inom region och kommun. Det omfattar både privata och offentligt finansierade aktörer såsom VC, PV-rehab, BUMM, elevhälsan, LSS-team, BMM, UM, FHV samt färdigbehandlade inom öppenpsykiatrin. Ekonomiskt stöd ges för den tid utbildningen tar från ordinarie arbetstid. Ekonomiskt stöd ges även när förskrivare följer upp de FaR som de förskrivit. 
  • Driva FaR-mottagningar i Rinkeby-Kista stadsdelsområde och Södertälje dit förskrivare av FaR kan hänvisa mottagare av FaR för individuellt anpassat stöd av hälsopedagog för att komma igång och uppnå ordinerad dos av fysisk aktivitet. 
  • Kartlägga och sprida information om respektive områdes utbud av möjligheter till fysisk aktivitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar